Ενημέρωση για τη νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής γραμματείας φοιτητών

Αγαπητοί συνεργάτες

Σας ενημερώνουμε ότι δρομολογείται αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτρονικής γραμματείας https://sis.auth.gr για τους φοιτητές μέσα από το οποίο γίνονται οι δηλώσεις μαθημάτων, η εγγραφή στο εξάμηνο, η ενημέρωση βαθμών και η υποβολή αιτήσεων προς τις Γραμματείες. Το καινούργιο περιβάλλον αναπτύσσεται στα πλαίσια του έργου UniverSIS που φιλοδοξεί να ανασχεδιάσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν οι φοιτητές, οι διδάσκοντες και οι υπάλληλοι γραμματειών στα Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν στη διεύθυνση https://students.auth.gr για την οποία ενημερώνονται από τη γνωστή τους ιστοσελίδα https://sis.auth.gr. Μπορείτε κι εσείς να ενημερωθείτε για τις λειτουργίες της νέας εφαρμογής από το εγχειρίδιό της στην ιστοσελίδα https://it.auth.gr/el/studentsauth.

Το νέο περιβάλλον λειτουργεί παράλληλα με το παλιό, για να εξοικειωθούν οι φοιτητές σταδιακά, χωρίς εκπλήξεις. Δηλώσεις μαθημάτων, εξαμήνου και αιτήσεις που υποβάλλει ο φοιτητής μέσα από το νέο περιβάλλον εμφανίζονται παράλληλα και στο παλιό και αντιστρόφως. Ταυτόχρονα, δοκιμάζεται στην πράξη η συμβατότητα σε όλες τις λειτουργίες σε σχέση με το παλιό.

Σε περίπτωση που αναφερθούν ζητήματα κατά τη χρήση της νέας εφαρμογής παρακαλούμε να ενημερώνετε τους φοιτητές να επικοινωνούν με το ΚΗΔ. Ήδη αναφέρονται προβλήματα τα οποία διερευνούμε άμεσα και δρομολογούμε την επίλυσή τους.

Σταδιακά το επόμενο διάστημα, το σύστημα ηλεκτρονικής γραμματείας θα δρομολογεί τους φοιτητές αυτόματα στη νέα εφαρμογή, ενώ η παλιά εφαρμογή https://sis.auth.gr/οld/ θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Σε κάθε περίπτωση προβλήματος οι φοιτητές μπορούν να κατευθύνονται εκεί για να το ξεπεράσουν.

Αντίστοιχο περιβάλλον λειτουργεί και για τους διδάσκοντες στη διεύθυνση https://faculty.auth.gr, χωρίς να υπάρχει για την ώρα αυτόματη δρομολόγηση των διδασκόντων εκεί.

Αν έχετε αναφορές προβλημάτων για το νέο σύστημα που διαφοροποιούν τη λειτουργία του από το παλιό, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τις λάβουμε υπόψη μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση
-------------------------------------------------------
Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΑΠΘ
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση: 2310 999000
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: support@auth.gr
Δικτυακός τόπος: https://it.auth.gr
Facebook: itauth