Υπολογιστικό Κέντρο - Υπηρεσίες / Εγκατεστημένο Λογισμικό

 • ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

  Οι υπολογιστές της Νησίδας είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και λογισμικά που χρειάζονται οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Όλα τα μηχανήματα λειτουργούν σε περιβάλλον Wιndows 10, έχουν άμεση και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο και διαθέτουν CD.

 • Το λογισμικό που διαθέτουν οι υπολογιστές ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών και τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

 

 • ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ MICROSOFT

  Το Κ.Η.Δ. του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με την εταιρία Microsoft προσφέρει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές και διδακτικό προσωπικό), τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν το σύνολο του λογισμικού της εταιρείας. Ως μέλος, το τμήμα μπορεί να εγκαθιστά λογισμικό στα εργαστήρια του, αλλά και το προσωπικό και οι φοιτητές μπορούν να εγκαταστήσουν το λογισμικό στους προσωπικούς τους Η/Υ.
   

 • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  Κατά τη δίαρκεια του πανεπιστημιακού έτους με γνώμονα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των φοιτητών, διεξάγονται σεμινάρια, τα οποία μπορεί να τα παρακολουθήσει κάθε προπτυχιακός ή/και μεταπτυχιακός φοιτητής του τμήματος.